Lättviktsfälgar

Varför köpa lättviktsfälgar? 

När en fälg snurrar, blir den ca: 10 ggr tyngre en vad den egentligen är. Kan man alltså minska fälgens vikt med 1 kg på hjulen så motsvarare detta 10 Kg på totala massan. Detta innebär att du sparar inte bara bränsle, utan accelarationen ökar, kurvtagningen blir lättare och dina stötdämpare får inte lika hård påfrestning. 

Ex. Vi minskar vikten med 4 Kg / hjul. Då får vi en viktminskning på: 4x5x10 = 200 Kg (det motsvarar samma som två fullvuxna personer eller  som om du river bort asfaltmattan).

Rotas fälgar är ungefär hälften lättare en vad andra mormala aluminiumfälgar är. Tyvärr brukar andra lättviktsfälgtillverkare uppge en lättare vikt en vad en fälg påriktigt är. Av den orsak vill vi inte ge ut exakt vikt på våra Rota fälgar.

Det vi dock gärna berättar så är medelvikten:

15" = 4,9 kg
16" = 6,1 kg
17" = 7,3 kg
18" = 7,9 kg
19" = 10,3 kg

Den lättaste fälgen är Rota Slipstream och det är den fälgen ni skall kolla in om ni är ute efter lägsta möjliga vikt.

Hur kan Rota fälgen vara så lätt?

När Rota tar fram en ny fälgmodell, så görs det otaliga beräkningar på datorn som inte bara ser till att man får en lätt fälg, de ser även till att den blir starkare en vanliga fälgar.
När fälgen har gjutits, så görs alla lagstadgade tester på fälgen plus flera andra frivilliga tester för att försäkra att varje fälg verkligen är av högsta kvalitet.

Av denna orsak så är denna fälg väldigt populär i racing och driftingklasserna runt om i Europa. Flertal av de bästa förarna väljer att köra bilar med Rota fälgar. En stark och väldigt lätt fälg till ett litet pris gör att Rota verkligen sticker ut och vinner med hästlängder.

 

 


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)